default_mobilelogo

In 2012 was het "actiejaar" voor de vaste klanten, de reden hiervoor was: "Tien jaar huid- en lichaamsverzorgingssalon Arabesque".

10 jarig bestaan van Arabesque

 

De heerlijke geur van etherische oliën komt je tegemoet als je salon Arabesque in Nederweert binnentreedt. Je waant je in een wellnessoord en bent meteen in de juiste stemming om je te onderwerpen aan de kundige handen van schoonheidsspecialiste Astrid Peeters. Al tien jaar zorgt zij er voor dat haar gestaag groeiende en tevreden klantenkring zich op en top voelt na een behandeling. Zowel de dertigers als de wat oudere dames.

 

Astrid koos voor de salonnaam ‘Arabesque’ omdat het een sierlijk woord is. Het woord staat voor ‘versiering’ en voor doorlopende en repeterende (denkbeeldige) lijnen. Die denkbeeldig eindeloze lijnen ervaart de klant bij de lichaams- en gezichtsmassages; behandelingen die Astrid aanbiedt. Mia Pleunis, een vaste klant, beschrijft de behandelingen als volgt: “Als ik bij Astrid ben geweest voel ik me als herboren. Mijn huid is er op vooruit gegaan sinds ik bij Arabesque kom.” Een mooier compliment kun je als schoonheidsspecialiste bijna niet krijgen.

 

Voor reiniging van de huid, antistressbehandelingen, peelings, liftende behandelingen, lichaamspakkingen, scrubs en lichaams- en gezichtsmassages kun je naar Arabesque. Maar ook voor het bekende werk: epileren, harsen, verven van wimpers en wenkbrauwen en het aanbrengen van make-up. Sinds kort verhuurt en verkoopt Arabesque ook het lichttherapiesysteem DPL dat de huidveroudering vertraagt en goede resultaten levert bij acne en eczeem. Hoewel Astrid spreekt van ‘wij’, is het slechts zij die al deze behandelingen aanbiedt. Zonder personeel, maar betrokken en gedreven runt zij sinds 2002 Arabesque. Om de klant de nieuwste methoden te kunnen bieden, volgt zij regelmatig workshops en lezingen en test zij nieuwe producten uit de productlijn Sothys. “Als deskundig schoonheidsspecialiste moet je immers weten wat de producten voor je doen en hoe ze aanvoelen.” Volgens Mariëlle Boelaars-Van Deursen werpt deze werkmethode zijn vruchten af. “Je wordt echt verwend! “Astrid is iemand met hart voor het vak.”

 

De wellnessprogramma’s op TV worden nauwkeurig bekeken door Astrid. Ze dienen echter niet als raadgever. Daarvoor hanteert zij haar eigen keuze en intuïtie. Astrid: “Het is immers onmogelijk om rimpels te voorkomen, of om met vochtinbrengende crèmes daadwerkelijk vocht in de huid te brengen. Dat is een illusie. Je kunt er wel voor zorgen dat je er goed blijft uitzien, ondanks leeftijd en huidkwaliteit. Dat kan met massages en goede natuurlijke producten.” Bij Arabesque wordt niet gewerkt met injectables en andere huidvreemde toevoegingen. “Je weet immers niet wat het op de lange termijn met je huid én met je gezondheid doet.”

 

Gezondheid is een groot goed voor Astrid. Zij sport iedere dag, eet gezond en gebruikt alleen natuurlijke verzorgingsproducten. De dagelijkse praktijk confronteert haar echter regelmatig met de andere kant van het leven. Een tijdje terug werd zij gevraagd een ernstig zieke en bedlegerige vrouw thuis te masseren. Op dit verzoek ging zij, bij wijze van uitzondering, in. De familie, maar ook de klant in kwestie waardeerde dit zeer. Toevalligerwijs kreeg zij binnen korte tijd eenzelfde verzoek. Ook hier ging zij op in. Tijdens de massages werden veel persoonlijke dingen besproken, onder ander over de slopende ziekte van deze klanten. “Die bijzondere massageopdrachten hebben mij verrijkt. Door dergelijke verzoeken ben ik nog bewuster met mijn werk bezig.”

 

Voorheen was Arabeque aan de St.Willibrordusstraat in Nederweert gevestigd. Sinds 2007 is de salon gehuisvest aan de Loverstraat 12 in Nederweert. Door ver- en aanbouw van het pand is een klein wellnessoord ontstaan dat, als het aan de klanten ligt, nog lange tijd zal blijven bestaan. Narda Slegers noemt Astrid een kei in het vak en zeer bekwaam. Narda: “Op naar de volgende tien. Je zult mij nog vaak zien.”

 

Salon Arabesque behandelt uitsluitend dames. Een afspraak kunt u maken door te bellen met Astrid Peeters, 0495-840661.

 

(tekst: F. Bruekers - Sparkle)

Contact gegevens

Arabesque salon voor huidverzorging
Loverstraat 12
6031 VD Nederweert
T: 0495 840 661
E:

Afspraak maken

Wilt u een afspraak maken?
Dit kan telefonisch op nummer:


0495 840 661

Arabesque is lid van